Butterflytalent skal holde hovedet koldt i finalen

Viktor Bromer har indtil videre været den store danske åbenbaring ved svømme-VM i Berlin.

På sin favoritdistance, 200 meter butterfly, har han både i indledende og i semifinalen sat konkurrenterne ret så betragteligt.

I indledende svømmede han 0,94 sekunder hurtigere end nærmeste konkurrent, og i semifinalen var afstanden til nummer to 0,88 sekunder.

Dansk Svømmeunions sportschef, Mikkel von Seelen, afviser dog, at Bromer kan have brændt krudtet af for tidligt inden finalen torsdag aften.

- Der er jo ingen skade ved at svømme stærkt. Han har jo haft masser af tid til at restituere mellem semifinalen og finalen, siger han.

Mikkel von Seelen mener endda, at der er en meget bedre tid gemt i Bromer til finalen, efter at ingen af de to hidtidige løb forløb ideelt.

I indledende lagde Aalborg-svømmeren for hurtigt ud, og i semifinalen kom han måske for langsomt ud på de to første baner.

- Han har prøvet at svømme på to forskellige måder, der begge gav en tid omkring 1,55 minutter. Udfordringen bliver at finde en variant, der kan skære nogle tiendedele væk. Jeg er sikker på, at han har det i sig, og så kan han også vinde finalen.

- Men omvendt har han aldrig vundet en international langbanemedalje på seniorniveau før, så vi skal heller ikke lægge for meget pres på ham.

- Det er noget helt andet at stå i en stor finale og føle, at man er favorit. Det kræver sin mand, men det er jeg sikker på, at han nok skal håndtere, siger sportschefen.

Mændenes finale i 200 meter butterfly svømmes torsdag klokken 19.02.

/ritzau/

 

Dagens Gossip