Byggeriet: Droppet håndværkerfradrag vil koste job

Det er bare ikke godt nok, at regeringen sammen med Venstre har afskaffet håndværkerfradraget fra nytår.

Hos Dansk Byggeri kan man "ikke skjule sin skuffelse over, at regeringen og Venstre ikke fandt plads til en fortsættelse af boligjobordningen", som håndværkerfradraget kaldes.

- Den populære ordning, som 500.000 danskere har haft glæde af, vil stoppe til nytår og udløse 5000 fyresedler, påpeger Dansk Byggeri i en kommentar til vækstpakken.

Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg siger, at der i hans optik er risiko for, at man på kort sigt kommer til at miste job på planen - primært på grund af, at håndværkerfradraget forsvinder.

- Vækstplanen er for det meste positiv. Man vælger at høste en masse lavthængende frugter - men helt overordnet er den for uambitiøs, siger Bo Sandberg til Ritzau.

Og Dansk Byggeris erhvervspolitisk chef Torben Liborius siger, at en lang række virksomheder skal ud og afskedige medarbejdere.

- Vi har allerede haft henvendelser fra nogle af vores medlemmer, og vi må sige til dem, ja, det er rigtigt, at ordningen hører op med udgangen af året, siger han til Ritzau.

For borgerne er det dermed formentlig sidste chance, hvis man vil udnytte fradraget i boligjobordningen som står til at udløbe 1. januar 2015.

Og i Tekniq, der er talerør for installationsbranchens virksomheder, ser fremtiden mindre lys ud, når håndværkerfradraget forsvinder. Et fradrag, som Venstre med Lars Løkke Rasmussen i spidsen så sent som i marts havde som topprioritet ved vækstplanforhandlingerne.

En medlemsundersøgelse fra installationsbranchen fra i sidste uge viste, at mere end hver tredje af branchens virksomheder vil miste arbejdspladser, når ordningen som planlagt afskaffes til årsskiftet, skriver Tekniqs direktør Niels Jørgen Hansen i en kommentar.

- Jeg er selvfølgelig især ked af det, hvis det viser sig, at vores undersøgelse holder stik, og vi skal til at opleve afskedigelser i installationsbranchen, siger Niels Jørgen Hansen.

- Den skitse, som nu foreligger, skal danne grundlag for videre forhandlinger. Vi opfordrer derfor til, at man giver boligjobordningen en chance til, lyder det fra direktøren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip