Bykonges hustru rejste med til Californien for skattekroner

Det er ikke ualmindeligt, at lokalpolitikere i Aalborg Kommune tager deres koner med på officielle rejser, der er betalt for skattekroner.

Det fremgår af kommunens egne rejseoversigter, som Radio24syv er kommet i besiddelse af.

Eksempelvis besøgte Aalborgs mangeårige borgmester Henning G. Jensen (S) i 2011 byen Solvang i staten Californien på den amerikanske vestkyst. Hele turen var betalt af Aalborg Kommune, og med på rejsen var borgmesterens hustru.

Henning G. Jensen afviser at tilbagebetale nogle af omkostningerne ved rejsen, da borgmesteren ikke mener, han har gjort noget galt.

- Vi var inviteret af vores venskabsby, som havde hundredårs jubilæum, og i Aalborg har vi den kutyme, at når vi bliver inviteret, så må vi selvfølgelig tage vores koner med, siger Henning G. Jensen til Radio24syv.

Til trods for at invitationen kom fra Solvang, blev fly og hotel betalt med skattekroner.

Og det er ikke kun borgmesteren, der har taget sin hustru med på officielle ture. Radio24syv har flere eksempler på rejser til steder i udlandet, hvor medlemmer af byrådet i Aalborg har taget ægtefællen med på skatteborgernes regning.

Enhedslistens Per Clausen kalder kutymen for "helt uacceptabel".

- Det er misbrug af kommunens midler og pamperi når Aalborgs borgmester og andre byrådspolitikere i flere tilfælde har deltaget i rejser uden fagligt indhold sammen med deres ægtefælle på kommunens regning, siger han i en skriftlig kommentar.

Per Clausen vil have nu undersøgt, om reglerne på området bliver overholdt af Aalborg Kommune.

Socialdemokraterne har haft magten i Aalborg Kommune siden 1925. Siden 1998 har Henning G. Jensen været borgmester i byen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip