Byret: Ok med langvarig Arnfeldt-sigtelse

Københavns Byret afviser at fastsætte en tidsfrist for eventuel tiltale mod Peter Arnfeldt, som er sigtet for at lække Helle Thorning-Schmidts skattepapirer.

Peter Arnfeldt har forlangt, at byretten skulle fastsætte en frist på tre måneder for anklagemyndigheden ved Københavns Politi om, hvorvidt der skal rejses tiltale i sagen.

Den tidligere spindoktor har været sigtet i sagen siden september 2012. Ifølge retsplejeloven skal det forhindres, at politiet sigter borgere i unødvendig lang tid.

Der er ikke en fast tidsgrænse, men lovens paragraf 718 siger, at der "inden for rimelig tid", efter at man er blevet sigtet, skal afgøres, hvorvidt der skal rejses tiltale - og dermed indledes en straffesag.

Efter halvandet år kan den sigtede så bede retten se på sigtelsen, og det var det, Peter Arnfeldt havde gjort.

Men Københavns Byret vurderede altså, at der ikke var grundlag for, at anklagemyndigheden skulle fastsætte en tidsfrist.

Når Skattesagskommissionen afleverer sin endelige beretning, der ventes færdig i september, er statsadvokaten ifølge politiet "indstillet på en hurtig afgørelse".

Peter Arnfeldts advokat, Henrik Stagetorn, fortæller til Ritzau, at han er overrasket over rettens afgørelse.

Endnu har han ikke haft mulighed for at læse hele kendelsen, og først derefter vil der blive taget stilling til, om afgørelsen skal kæres til Østre Landsret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip