Byret: O.k. med langvarig Arnfeldt-sigtelse

Skrevet af admin

|

01/08/2014

Dagens topnyheder

Københavns Byret afviser at fastsætte en tidsfrist for eventuel tiltale mod Peter Arnfeldt, som er sigtet for at lække statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) skattepapirer.

Peter Arnfeldt har forlangt, at byretten skulle fastsætte en frist på tre måneder for anklagemyndigheden ved Københavns Politi om, hvorvidt der skal rejses tiltale i sagen.

Den tidligere spindoktor har været sigtet i sagen siden september 2012. Ifølge retsplejeloven skal det forhindres, at politiet sigter borgere i unødvendig lang tid.

Der er ikke en fast tidsgrænse, men lovens paragraf 718 siger, at der "inden for rimelig tid", efter at man er blevet sigtet, skal afgøres, hvorvidt der skal rejses tiltale - og dermed indledes en straffesag.

Efter halvandet år kan den sigtede så bede retten se på sigtelsen, og det var det, Peter Arnfeldt havde gjort.

Men Københavns Byret vurderer altså, at der ikke er grundlag for, at anklagemyndigheden fastsætter en tidsfrist.

Når Skattesagskommissionen afleverer sin endelige beretning, der ventes færdig i september, er statsadvokaten ifølge politiet "indstillet på en hurtig afgørelse".

Peter Arnfeldts advokat, Henrik Stagetorn, fortæller til Ritzau, at han er overrasket over rettens afgørelse.

Endnu har han ikke haft mulighed for at læse hele kendelsen, og først derefter vil der blive taget stilling til, om afgørelsen skal kæres til Østre Landsret.

Peter Arnfeldt var spindoktor for daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V). I 2012 sigtede politiet ham for at have lækket Helle Thorning-Schmidts (S) fortrolige skattepapirer til BT op til folketingsvalget i 2011.

Peter Arnfeldt har desuden, ifølge blandt andre skattedirektør Erling Andersen, forsøgt at anfægte Skat Københavns frifindelse af Thorning-familien.

/ritzau/