Cadel Evans smider føringen i australsk gyser

Det bliver formentlig ikke denne gang, at Australiens største cykelrytter i de senere år, Cadel Evans, vinder hjemlandets etapeløb, Tour Down Under for første gang.

Natten til lørdag dansk tid mistede den tidligere verdensmester førerpositionen i den samlede stilling på næstsidste etape, som blev vundet af Skys Richie Porte.

Cadel Evans er nu et sekund efter den førende Simon Gerrans, der før søndagens sidste etape ligger til at vinde løbet for tredje gang.

Femte etape kulminerede med to ture op ad Willunga-stigningen i det sydlige Australien, hvor Gerrans lagde afstand til Evans på de sidste 200 meter.

- Jeg prøvede at spare så meget på kræfterne, som jeg kunne, for der var en stærk vind. Jeg kunne se, at Cadel var nervøs, fordi han måtte gøre meget af arbejdet, og da vi stak af til sidst, kunne han ikke følge med, siger Simon Gerrans ifølge nyhedsbureauet AFP.

Tour Down Under skal nu afgøres på søndagens sjette og sidste etape i og omkring Adelaide.

Med kun et sekunds forspring er der fortsat meget arbejde at gøre for Simon Gerrans, inden Orica-Greenedge-rytteren kan fejre den samlede sejr.

Bedste dansker i klassementet er Tinkoff-Saxos Christopher Juul-Jensen, der er godt fire minutter efter Gerrans på 29.-pladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip