Cameron afviser milliardregning fra EU

Premierminister David Cameron siger, at Storbritannien ikke vil betale "det, der ligner" 2,1 milliarder euro (15,8 mia. kroner), som briterne afkræves i forbindelse med nye opgørelsesmetoder i EU.

- Vi betaler ikke to milliarder euro den 1. december, og vi betaler ikke noget, der ligner en sådan sum. Det står klart, siger den britiske premierminister, som mandag talte i parlamentet om briternes strid med EU-systemet.

Cameron forsvarede sin afvisning af opkrævningen, og euroskeptiske britiske medier roste regeringslederen for at stå på en klar og "ædel linje" over for, hvad de kalder pengekrævende "eurokrater."

EU's budgetkommissær er imidlertid meget forundret over, at Cameron, under et EU-topmøde i sidste uge blev meget vred, da han blev præsenteret for ekstraregningen, som skyldes en ændret regnemetode i EU-systemet.

- Alle medlemslande var fuldt ud klar over, og har aktivt deltaget i denne proces, og de har alle kendt resultatet af disse beregninger den 17. oktober, straks efter det lå klar, siger EU's budgetkommissær, Jacek Dominik.

Men nogle lande har udtrykt forståelse for, at det kan være svært – også politisk – at håndtere så stor en regning med så kort varsel.

Cameron opfordrede under et indlæg på et EU-topmøde fredag til, at sagen snarest bliver taget op på et møde blandt EU-landenes økonomi- og finansministre.

Det er dog endnu ikke besluttet, hvad der videre skal ske, men spørgsmålet vil blive diskuteret på et møde tirsdag blandt EU-landenes faste ambassadører i Bruxelles.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip