Cameron efter nordengelsk sexmisbrug: Politichef må gå af

Det bør koste den lokale politichef jobbet, at et omfattende misbrug af omkring 1400 mindreårige har kunnet finde sted i den britiske by Rotherham over en periode på 16 år.

Det mener den britiske premierminister, David Cameron, der således slutter sig til en voksende skare af højtstående briter, der kræver, at Shaun Wright forlader posten.

- Den rigtige beslutning ville være at gå af og tage det fulde ansvar for det, der er sket, siger premierministeren ifølge Sky News.

Shaun Wright har indtil videre insisteret på, at han bliver på posten.

Onsdag aften forlod Wright partiet Labour efter trusler om, at han ville blive ekskluderet for at have fejlet, da han som medlem af byrådet var ansvarlig for børneområdet fra 2005 til 2010.

Det er en undersøgelse offentliggjort tirsdag, der afslørede, at omkring 1400 børn kan være blevet udnyttet seksuelt i byen, der har 250.000 indbyggere, i årene mellem 1997 og 2013.

Nogle ofre havde fået hældt benzin over sig, de var blevet truet med pistoler, tvunget til at overvære voldtægter og fik fortalt, at de ville være de næste ofre, hvis de sladrede, oplyses det i rapporten.

Rapportens forfattere har ikke talt med alle 1400 børn. Undersøgelsen er derimod lavet ud fra 38 tilfældigt udvalgte børn, der var kendt af politiet og sociale myndigheder - samt ud fra andre rapporter og sagsakter.

Byrådsformand Roger Stone forlod omgående sin stilling, da rapporten dokumenterede, at myndighederne havde siddet flere advarsler om misbrug overhørig.

Ifølge rapporten bliver størstedelen af de mistænkte beskrevet som "asiater", men myndighederne peger på, at nogle af ofrene ikke har ønsket specifikt at pege på forbrydernes etniske baggrund af frygt for at blive stemplet som racister.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip