Cameron: Ekstremt ked af ansættelse af dømt spindoktor

Den britiske premierminister, David Cameron, er "ekstremt ked af", at han hyrede Andy Coulson som sin spindoktor i 2007.

Coulsen er tirsdag fundet skyldig i sagen om hackerskandalen på den lukkede tabloidavis News of the World, hvor han tidligere var ansat som chefredaktør.

- Jeg er ekstremt ked af, at jeg ansatte ham. Det var den forkerte beslutning, siger Cameron og giver en "uforbeholden" undskyldning for at hyre ham.

- Jeg spurgte ham, om han kendte til hackerskandalen, og han sagde, at det gjorde han ikke. Jeg accepterede hans forsikringer og gav ham jobbet, siger den pressede premierminister.

Politiske modstandere har længe stillet spørgsmål ved Camerons dømmekraft i kølvandet på anklagerne mod Coulson, der trak sig fra jobbet hos News of the World, efter at to af hans ansatte var blevet fængslet i sagen.

Ikke desto mindre valgte Cameron altså at hyre ham som rådgiver.

Dommen mod Coulson kan ifølge iagttagere få store konsekvenser for den konservative leder frem mod næste års valg, og oppositionspartiet Labour har ikke forspildt chancen for at påpege premierministerens manglende dømmekraft.

Labour-leder Ed Miliband sagde i 2011, at det vidnede om "en katastrofal mangel på dømmekraft" at ansætte Coulson, og tirsdag er hånende tilkendegivelser væltet frem på de sociale medier fra politiske modstandere.

Flere af Camerons allierede advarede i sin tid deres leder mod at arbejde sammen med Coulson, men Cameron valgte altså at se bort fra advarslerne.

Sagen om News of the World brød ud, da det kom frem, at bladets journalister havde hacket sig ind for at lytte til voicemails på en myrdet skolepiges mobiltelefon.

Coulson var ved domstolen Old Baily sammen med syv andre anklaget for at stå bag konspirationen om at skaffe sig ulovlig adgang til telefonsvarer-beskeder på mobiltelefoner.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip