Cameron er klar til at slække på EU-krav

Storbritanniens premierminister, David Cameron, er angiveligt klar til at slække på kravene til den aftale, han regner med at få i stand om det britiske EU-medlemskab.

Det skriver flere britiske medier.

Cameron har tidligere sagt, at han vil kræve, at borgere fra andre EU-lande ikke skal kunne modtage velfærdsydelser de første fire år, de opholder sig i Storbritannien.

Men nu lyder der ifølge blandt andet The Guardian andre toner fra Downing Street.

Cameron lægger angiveligt op til, at fireårsreglen kan blive droppet, hvis man finder andre måder at reducere tilstrømningen af migranter på.

Premierministeren skal torsdag aften mødes med andre EU-ledere i Bruxelles, hvor det britiske forhold til unionen er på dagsordnen.

Her ventes Cameron at understrege, at migrationen bekymrer de britiske borgere, og at netop det spørgsmål skal adresseres, inden en folkeafstemning om fortsat britisk EU-medlemskab holdes før udgangen af 2017.

Samtidig skriver The Guardian, at Cameron formentlig vil droppe sin langstrakte kamp om traktatændringer, som der formentlig vil skulle til, hvis borgere fra andre EU-lande modsat britiske statsborgere skal afholdes fra at modtage velfærdsydelser i de første fire år.

EU-præsident Donald Tusk har sagt, at det krav er den største hurdle i forhandlingerne.

Fokus bliver i stedet rettet mod andre såkaldte pull factors, der får folk til at søge mod de britiske øer.

Ingen britiske medier har fået en kommentar til historien fra David Camerons kontor, men baserer deres historier på anonyme embedsfolk.

- Det vigtigste er at rette op på problemerne - ikke hvordan man gør det, siger en regeringskilde til The Guardian.

Camerons tre øvrige krav er, at landene uden for eurozonen ikke må diskrimineres, at konkurrenceevnen i EU skal øges, og at Storbritannien skal undtages fra målsætningen om en "stadig tættere union".

/ritzau/

 

Dagens Gossip