Cameron kræver stærkere "nødbremse" fra EU

Når den britiske premierminister senere søndag mødes med EU-præsident Donald Tusk for at drøfte det britiske forhold til EU, vil David Cameron kræve større magtbeføjelser til at begrænse tilflytteres ret til sociale ydelser i Storbritannien. Det skriver Reuters.

Ifølge en højtstående britisk regeringskilde vil Cameron insistere på, at det nuværende tilbud fra EU om en fireårig nødbremse på velfærdsydelser til migranter fra andre EU-lande kan sættes i værk straks efter en britisk folkeafstemning.

Storbritannien eller andre EU-lande kan således trække nødbremsen, hvis deres velfærdssystemer er under ekstraordinært pres, og hvis ellers de andre EU-lande siger god for det.

Samtidig mener David Cameron ifølge kilden, at tilbuddet om en fireårig nødbremse har behov for at blive "væsentligt styrket", ligesom bremsen bør være gældende, så længe den er nødvendig.

Donald Tusk og David Cameron mødes i London søndag aften, efter at Cameron har fremlagt en række krav til reformer, som skal styrke den britiske selvbestemmelse på flere områder.

Donald Tusk ventes mandag eller tirsdag at spille ud med sit officielle kompromisforslag til de britiske reformkrav, skriver AFP.

David Cameron har lovet briterne en folkeafstemning inden udgangen af 2017 om ja eller nej til at blive som medlem af et reformeret EU.

Men de fleste venter, at folkeafstemningen allerede kan komme i juni, hvis det i februar lykkes EU-landene at indgå en aftale om reformerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip