Cameron mindes 10-års-dagen for angreb: Truslen er tæt på

Storbritannien med premierminister David Cameron i front mindes tirsdag, at det er 10 år siden, den britiske hovedstad, London, blev ramt af et terrorangreb, da islamistiske selvmordsbombere slog til mod undergrundstog og en bus.

56 mennesker blev dræbt - herunder de fire selvmordsbombere - og 700 såret.

- I dag samles landet for at mindes ofrene for et af de dødeligste terrorhandlinger på Storbritanniens fastland, sagde Cameron, før han deltog i en mindehøjtidelighed i Londons Hyde Park.

Tre bomber gik af med få minutters mellemrum tre forskellige steder i undergrunden i London, mens en toetagers bus blev ramt en time senere.

Cameron sagde videre, at sidste uges angreb på turister i Tunesien, hvor 30 briter blev dræbt, var en påmindelse om, at "truslen fra terrorisme fortsætter med at være lige så virkelig, som den er dødbringende."

- Men vi vil aldrig blive kuet af terrorisme, sagde Cameron.

Flere andre mindehøjtideligheder er planlagt i løbet af tirsdagen. Blandt andet skal prins William deltage i en gudstjeneste i St. Paul-katedralen senere på dagen.

Angrebet i Tunesien, hvor i alt 38 blev dræbt, er det værste angreb mod briterne siden angrebene for ti år siden.

Landet over blev der holdt et minuts stilhed klokken 10.30 lokal tid, hvilket er anden gang inden for fire dage, da Storbritannien fredag mindedes de dræbte i Tunesien.

For mange af dem, som blev direkte berørt af angrebene, bringer årsdagen smertefulde minder.

David Boyce var dengang 25 år og ansat på Russell Square-stationen. Som en af de første var han tilstede på et af gerningsstederne.

- Der var kropsdele over det hele og lig lå over alt i toget, siger han til AFP.

Flere blev reddet af folk som Boyce, men nødberedskabet var ramt af dårlig kommunikation i undergrunden og mellem personalet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip