Cameron sætter navn på britisk EU-kommissær

15/07/2014 14:29

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Storbritannien melder sig nu i rækken af EU-lande, der har sat navn på, hvem de vil sende til Bruxelles som ny EU-kommissær fra efteråret.

Den britiske premierminister, David Cameron, siger i en pressemeddelelse tirsdag, at han indstiller den nuværende formand for det britiske overhus, Jonathan Hill.

- Lord Hill vil bidrage til rollen med en fremragende kombination af erfaring fra den politiske og den private sektor. Han har tilbragt halvdelen af sin karriere i forretningsverdenen og halvdelen på højeste niveau i regeringen.

- Senest har han gjort en fremragende indsats som leder af House of Lords, hvor han har vist sig at være en dygtig forhandler, der nyder respekt i alle partier, skriver Cameron og fremhæver Hills særlige forudsætninger for at se, "hvordan EU kan hjælpe virksomheder med at skabe vækst og beskæftigelse".

Cameron har ifølge pressemeddelelsen allerede i går talt med den formodede kommende formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, om Hills kandidatur.

Han siger ikke direkte, hvilken post Storbritannien går efter i kommissionen, men det har under de seneste mange måneders debat om Storbritanniens fremtidige forhold til EU stået klart, at briterne er særligt interesserede i en af de tunge poster med ansvar for det indre marked eller international handel.

Nomineringen af lord Hill kommer i kølvandet på en større britisk regeringsrokade, der er blevet meddelt mandag og tirsdag.

/ritzau/