Cameron sætter navn på britisk EU-kommissær

Storbritannien melder sig nu i rækken af EU-lande, der har sat navn på, hvem de vil sende til Bruxelles som ny EU-kommissær fra efteråret.

Den britiske premierminister, David Cameron, siger i en pressemeddelelse tirsdag, at han indstiller den nuværende formand for det britiske overhus, Jonathan Hill.

- Lord Hill vil bidrage til rollen med en fremragende kombination af erfaring fra den politiske og den private sektor. Han har tilbragt halvdelen af sin karriere i forretningsverdenen og halvdelen på højeste niveau i regeringen.

- Senest har han gjort en fremragende indsats som leder af House of Lords, hvor han har vist sig at være en dygtig forhandler, der nyder respekt i alle partier, skriver Cameron og fremhæver Hills særlige forudsætninger for at se, "hvordan EU kan hjælpe virksomheder med at skabe vækst og beskæftigelse".

Cameron har ifølge pressemeddelelsen allerede i går talt med den formodede kommende formand for EU-Kommissionen, Jean-Claude Juncker, om Hills kandidatur.

Han siger ikke direkte, hvilken post Storbritannien går efter i kommissionen, men det har under de seneste mange måneders debat om Storbritanniens fremtidige forhold til EU stået klart, at briterne er særligt interesserede i en af de tunge poster med ansvar for det indre marked eller international handel.

Nomineringen af lord Hill kommer i kølvandet på en større britisk regeringsrokade, der er blevet meddelt mandag og tirsdag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip