Cameron skruer ned for tv-debatter i valgkampen

Ed Miliband, leder af det britiske arbejderparti Labour, beskylder Storbritanniens premierminister, David Cameron, for at være en tøsedreng, der ikke tør møde op til partilederdebat i tv forud for parlamentsvalget den 7. maj.

- Han siger, at valget handler om lederskab. At det er et valg mellem ham og mig, men når det kommer til en debat mellem ham og mig, så løber han bange væk, siger Miliband.

- Jeg siger til David Cameron: Du kan forsøge at trække dig ud af debatterne som en kylling, men du kan aldrig hævde, at du leverer et stærkt lederskab.

- Når folk ikke ser andet end en tom stol, vil hans påstand om lederskab blive udstillet som tom, siger Labour-lederen i en tale på partikonferencen i Labours afdeling i Skotland.

De britiske tv-stationer har foreslået, at der holdes tre tv-debatter forud for valget. To af dem skal have deltagelse af partilederne fra alle de syv opstillede partier, mens den sidste kun skal være for lederne af Labour og de konservative, Miliband og Cameron.

Men Camerons konservative lejr er ikke med på den idé.

De konservative siger, at Cameron kun vil deltage i én debat, den for alle syv partiledere og så ikke flere.

Britiske kommentatorer vurderer, at Cameron på den måde forsøger at beskytte sin egen personlige opbakning og fratage de øvrige partiledere tv-tid.

Men der er pres fra Miliband og de andre, for de vil gennemføre debatterne alligevel. I givet fald er de klar til at debattere uden Cameron, hvis stol så vil stå tom.

Nick Clegg, der er leder af De Liberale Demokrater og i koalition med Cameron's konservative, beskylder de konservative for at være "arrogante", hvis partiet vil forsøge at diktere betingelserne for debatterne.

- Hvis David Cameron er for vigtig eller har for travlt til at møde op - hvis han ikke ønsker at forsvare denne regerings politik - så vil jeg gøre det, siger Clegg til BBC.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip