Cameron til skotterne: En skilsmisse er for altid

Den britiske premierminister, David Cameron, appellerer atter til skotterne om at lade være med at splitte Storbritannien.

I slutspurten op til Skotlands folkeafstemning torsdag om selvstændighed er meningsmålingerne blevet rene gysere, der taler om dødt løb.

Det betyder, at det kan blive et ja til selvstændighed og dermed skotsk løsrivelse fra Storbritannien.

- Uafhængighed vil ikke være en separation i en retssag, men en smertelig skilsmisse, siger Cameron, der anbefaler et nej, under et besøg i Aberdeen.

Det er anden gang på under en uge, at premierministeren er i Skotland med sine appeller.

I onsdags, tre dage efter, at en meningsmåling for første gang havde vist en sejr til ja-fløjen, kom han til Edinburgh og talte til medarbejderne i et pensionsselskab - og et kamera.

Da talte han også om at holde sammen på Storbritannien. Ikke så meget om økonomiske argumenter for det ene eller det andet, men om unionens overlevelse.

Skotterne i Aberdeen har fået samme budskab.

- Hvis Skotland stemmer ja, bliver Storbritannien splittet. Vi vil gå hver vores vej for altid, siger han.

Premierministeren minder på sit besøg også skotterne om, at hans regering har lovet Skotland yderligere beføjelser i dets selvstyre, hvis vælgerne stemmer for at blive i Storbritannien.

Og, siger Cameron, briterne vil have skotterne til at blive.

- Med vort hoved, hjerte og vor sjæl ønsker vi, at I bliver, siger Cameron og bruger dermed samme ordvalg, som hans politiske rival, Labour-lederen Ed Miliband, der er noget mere populær i Skotland end Cameron, brugte under et besøg i onsdags.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip