Cameron vil kæmpe hårdt for genhandling af EU-medlemskab

Den Europæiske Union er for stor, for kontrollerende og blander sig for meget, og Storbritannien vil kæmpe hårdt for at få genforhandlet landets medlemskab af unionen.

Sådan lyder det fra den britiske premierminister, David Cameron, på den konservative partikongres i Manchester onsdag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Vi ved alle sammen, hvad der er galt med EU - det er for stort, for kontrollerende og blander sig for meget. Men vi ved også, hvad der er godt - det er det største indre marked i verden, siger Cameron til sine partifæller.

- Tro mig, jeg har intet romantisk forhold til EU og dets institutioner. Jeg er kun interesseret i to ting: Storbritanniens velstand og Storbritanniens indflydelse. Det er derfor, at jeg vil kæmpe hårdt i den her genforhandling, så vi kan få en bedre aftale og det bedste fra begge verdner, siger han.

Cameron siger samtidig, at Storbritannien skal tage del i at bekæmpe militante fra Islamisk Stat, IS, i Syrien. Han siger, at der ikke kan komme fred i Syrien, før at den syriske præsident, Bashar al-Assad, opgiver magten.

Den britiske premierministeren genvandt regeringsmagten i foråret i år. Han har lovet, at han vil reformere Storbritanniens og EU's forhold, samt at der inden udgangen af 2017 vil blive afholdt en folkeafstemning om det britiske medlemskab af EU.

Premierministeren har ikke sat en endelig dato for afstemningen endnu. Men der bliver ifølge nyhedsbureauet NTB spekuleret på, om det kan blive i efteråret i 2016.

Avisen The Independent citerer dog ifølge NTB flere regeringskilder for, at EU-afstemningen vil blive afholdt senere. Det skulle være for at vinde tid i forhandlingerne med EU.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip