Cameron vil reformere fængsler og hjælpe fattige

admin

425 uger siden

|

18/05/2016

Dagens topnyheder

Dronning Elizabeth fremlagde onsdag premierminister David Camerons planer om at reformere Storbritanniens fængsler og hjælpe de fattige med et socialt reformprogram. Det vil premierministeren vinde opbakning til efter folkeafstemningen om det britiske EU-medlemskab om fem uger.

I en ceremoni fyldt med pomp og pragt i parlamentets overhus fremlagde den britiske monark planer om mere end 20 nye love, der omfatter både indgreb mod ekstremisme og nye adoptionsregler.

En stor del af det, der blev fremlagt, var allerede kendt, og medlemmer af Camerons parti siger, at en del af de politiske udspil er blevet udvandet på grund af den kommende folkeafstemning, der finder sted 23. juni.

Den konservative, britiske regering vil forhindre såkaldte hadprædikanter at arbejde med børn og andre sårbare grupper - på samme måde, som pædofile forhindres i at arbejde med børn.

Cameron har tidligere kaldt islamisk ekstremisme for "vor generations kamp", og de nye tiltag er regeringens forsøg på at håndtere en stigende islamisk ekstremismes "giftige fortælling", som premierminister David Cameron kaldte det i sin nytårstale 1. januar 2016.

Dronning Elizabeths traditionsrige tale i parlamentet skyder et nyt politisk år i gang og er den parlamentariske kalenders hovedceremoni. Selv om det britiske statsoverhoved læser talen op, er den skrevet af Cameron og hans konservative bagland.

Dronning Elizabeth har holdt talen 62 gange. Det kunne have været 64 gange, men i 1959 og 1963 meldte hun fra på grund af graviditeter.

/ritzau/Reuters

/ritzau/