Camerons mor går imod offentlige nedskæringer

Mary Cameron har sat sin underskrift på et krav om, at det konservativt styrede råd i det britiske county Oxfordshire skal lade være med at lukke offentlige centre, hvor forældre kan få hjælp til deres børn.

Mary Cameron er 81 år og mor til den konservative britiske premierminister, David Cameron, der i denne tid har nok at se til.

Han bruger mange af sine vågne timer på at forsøge at overbevise briterne, herunder mange af sine partifæller, om, at de skal acceptere den aftale, han er ved at forhandle på plads med EU om Storbritanniens fremtidige forhold til det europæiske samarbejde.

Nu går hans mor så imod sønnens partifæller og nedskæringerne i den konservative hjemegn, og det har hun skrevet under på, rapporterer avisen Daily Mirror.

BBC skriver, at en af mediets journalister har set hendes underskrift.

Premierministerens mor ønsker ikke at blive viklet ind i nogen politisk strid med sin søn.

- Mit navn står på papiret, men jeg ønsker ikke at drøfte det yderligere, siger hun ifølge Daily Mirror.

10.000 personer har skrevet under på, at dagcentre for børn ikke skal lukke i Oxfordshire, der er David Camerons valgkreds. Det er her, at hovedbyen er Oxford.

- Vore børns centre er en livline til nye forældre, der kan benytte lokalt tilgængelige råd og støtte på et tidspunkt, hvor de har mest brug for det, står der på det papir, der har samlet underskrifterne.

Avisen The Guardian skriver, at premierminister Cameron er blevet kritiseret, fordi han tilbage i november skrev et brev til byrådet i Oxfordshire og bad om, at byrådet droppede planlagte besparelser på ældrepleje, på biblioteker og museer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip