Cameroun har slået over 100 Boko Haram-krigere ihjel

Soldater i Cameroun har dræbt flere end 100 militante fra oprørsbevægelsen Boko Haram, oplyser landets regering mandag til statslig radio.

Angiveligt havde Boko Haram, der er kendt for at rasere i nabolandet Nigeria, forsøgt at bevæge sig ind i Cameroun, men den camerounske hær havde stoppet gruppen og givet den et "alvorligt tilbageslag".

Kampene fandt ifølge en talsmand for Camerouns regering sted i den nordlige del af landet lørdag.

Det har ikke umiddelbart været muligt at få bekræftet oplysningerne.

Ifølge regeringens meddelelse angreb Boko Haram lørdag middag byen Fotokol, der ligger på grænsen til Nigeria.

- Der var ingen omkomne på den camerounske side efter angrebet. Vores styrker svarede stærkt igen med mortergranater rettet mod terrorgruppen Boko Harams positioner. Det camerounske svar resulterede i over 100 dræbte blandt de angribende, lyder det.

Efter kampene trak Boko Haram sig angiveligt tilbage mod den nigerianske by Gamboru Ngala, som gruppen tog kontrollen over for mere end en uge siden.

Gamboru Ngala er adskilt fra Fotokol i Cameroun via en bro.

De seneste dage har nigerianere taget flugten fra den nordøstlige del af Nigeria til Cameroun for at undslippe Boko Harams voldsomme fremmarch.

Boko Haram har i fem år drevet en blodig kampagne med tusinder af dræbte for at etablere en islamisk stat. Militsen vakte international opsigt, da den tidligere i år indtog en pigeskole i Borno og bortførte langt over 200 piger.

Gruppens leder, Abubakar Shekau, siger, at områder, der kommer under Boko Harams kontrol, vil blive underlagt streng islamisk lov.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip