Camilla Hersom tager nu officielt over efter Friis Bach

Radikale Venstre har nu fordelt posterne, efter at Christian Friis Bach før sommerferien sagde farvel til arbejdet i Folketinget for at blive leder af FN's Økonomiske Kommission for Europa (UNECE).

Det bliver Camilla Hersom, der overtager Friis Bachs to magtfulde positioner i den radikale folketingsgruppe. Hun bliver ny gruppeformand og ny finansordfører. Hun har været konstitueret i rollen som gruppeformand, siden Friis Bach stoppede.

Det bliver Helle Løvgren, der erstatter Friis Bach i Folketinget. Hun får en række mindre ordførerskaber.

I forbindelse med rokaden flyttes Lotte Rod samtidig frem i forreste række i det, der ventes at blive et hektisk politisk efterår frem mod et valg.

Hun bliver således ny ordfører på social- og integrationsområdet, to områder, der med markante udmeldinger fra især Venstre og Dansk Folkeparti er udset som kampskueplads frem mod valget, der skal finde sted senest i september 2015.

At Camilla Hersom bliver ny finansordfører og gruppeformand, betyder samtidig, at hun stopper i Folketingets Præsidium. Denne plads lander nu hos Lone Loklindt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip