Camre regnede med at være mål for Omar El-Hussein

Det eneste i sagen om Omar El-Hussein, der kommer bag på DF-politikeren Mogens Camre, er at den unge mand ikke havde hans adresse i forvejen.

Sådan lyder reaktionen, efter at det onsdag er kommet frem i Københavns Byret, at Omar El-Hussein søgte på Mogens Camres adresse efter angrebet på Krudttønden 14. februar sidste år.

- Det er mere mærkeligt, at han ikke har haft den i forvejen, for de typer fører kartotek over dem, de ikke kan lide, siger Mogens Camre.

- Så det undrer mig såmænd ikke spor. Vi ved jo, at der er en trussel imod alle os, der repræsenterer værdier, som er i modstrid mod det, som disse terrorister står for.

Adspurgt om oplysningen får ham til at ændre noget, lyder svaret:

- Nej, for det havde jeg regnet med hele tiden. Halvdelen af mine venner har PET-beskyttelse. Når de kommer til middag her, har jeg PET til bords. Så det er ikke nogen ny situation.

- Tænk på, hvordan Christiansborg er blevet armeret som en fæstning – at det skal være nødvendigt at stille barrierer op om hele slotspladsen.

- Da jeg kom i Folketinget i sin tid, kunne man gå lige ind fra gaden. I dag skal du igennem metaldektorer. Landet er under angreb. Det skal man gøre sig klar over, siger han.

Politiet orienterede Mogens Camre om sagen umiddelbart før det kom frem i byretten, hvor fire mænd er tiltalt for at have medvirket til Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade natten til 15. februar sidste år.

- Politiet har været så venlige at orientere mig, fordi de ikke syntes, at det var noget, jeg skulle høre i radioen, siger Mogens Camre.

Ud over Camres adresse søgte Omar El-Hussein ifølge politiet også på en adresse, som tilhører Nicolai Sennels.

Han stiftede den danske afdeling af den islamkritiske bevægelse Pegida, der har skiftet navn til For Frihed. Han er nu igen medlem af Dansk Folkeparti.

Også forretningen Kihoskh på Vesterbro optræder i søgningen. Kiosken har adskillige gange optrådt i diverse medier som forhandler af det franske satiremagasin Charlie Hebdo.

/ritzau/

 

Dagens Gossip