Canada ivrig for at hjælpe syrere på flugt - tager 10.000

Canada har besluttet at tage imod yderligere 10.000 syriske flygtninge, oplyser landets minister for migration, John McCallum, under et besøg i Tyskland torsdag.

Det nordamerikanske land har taget imod 25.000 syrere de seneste måneder.

McCallum mødtes torsdag med blandt andre den tyske indenrigsminister, Thomas de Maizière.

Netop Tyskland har taget imod flygtninge og migranter i en helt anden størrelsesorden. Alene sidste år kom flere end en million mennesker til landet, hvilket dog ikke er ensbetydende med, at de vil få asyl i landet.

Mange canadiere ønsker at hjælpe og huse de syriske flygtninge privat. Mange af dem har klaget over en langsom sagsbehandling, så de ikke har fået mulighed for at støtte syrere blandt de første 25.000, som er kommet til landet.

- Vi gør alt, hvad vi kan, for at imødekomme denne meget velkomne lyst fra canadiske borgere om at støtte, siger indenrigsminister McCallum til CBS News.

Da Canadas liberale regering kom til magten sidste år, var det med løfter om at byde flere syriske flygtninge velkommen.

Flere organisationer og et stort antal privatpersoner har meldt sig med en lyst til at hjælpe de mennesker, som flygter fra krigen i Syrien.

Modsat i Europa, hvor flygtningestrømmen har medført en nationalistisk bølge, er modtagelsen af syrere i Canada ifølge nyhedsbureauet Reuters sket uden den konsekvens.

En meningsmåling afslørede dog for nylig, at canadierne er delt i spørgsmålet, om landet skal tage imod flere syrere.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip