Canadas premierminister fordømmer foragteligt angreb

Den canadiske premierminister, Stephen Harper, fordømmer onsdagens skudangreb i Ottawa, som blandt andet fandt sted inde i det canadiske parlamentets hovedbygning og ved et krigsmonument, hvor en soldat blev skudt, der siden døde af sine kvæstelser.

- Mens premierministeren slår fast, at fakta om skudepisoderne stadig er ved at blive indhentet, så fordømmer han de foragtelige angreb, lyder det i en meddelelse fra premierministerens kontor.

Derudover lægger han vægt på, at det politiske liv ikke må gå i stå trods det rystende angreb på politikernes arbejdsplads, hvor en parlamentsvagt blev såret af skud.

- Premierministeren understreger vigtigheden af, at regeringen og vores parlament bliver ved med at fungere, står der ifølge Reuters.

Premierministeren befandt sig selv inde i parlamentets hovedbygning til et møde med flere af sine ministre, da gerningsmanden gik ind i parlamentet og affyrede mindst 30 skud.

- Premierministeren talte ved mødet, da der lød et brag efterfulgt af skud. Det var tydeligvis lige ude foran døren, siger Tony Clement, Canadas finansminister.

En mistænkt gerningsmand er skudt og dræbt af politiet inde i parlamentet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip