Canadisk politi: Det er sikkert at færdes ved parlament

Afspærringer og barrikader bliver fjernet fra det canadiske parlament, efter at området har været lukket for civile i flere timer i kølvandet af skuddramaet onsdag.

Sent onsdag aften lokal tid oplyser det lokale politi, at det igen er muligt og sikkert for offentligheden at være i området, skriver CNN.

I timevis har parlamentet været afspærret, og mens dele af området blev åbnet i løbet af aftenen, holdt politiet parlamentet fuldstændig lukket. Flere parlamentsmedlemmer var således barrikaderet inde på deres kontorer, mens politiet søgte i området efter mulige gerningsmænd.

Onsdag blev en soldat dræbt, efter at en angiveligt langhåret mand skød ham ved et krigsmonument tæt på parlamentet i hovedstaden. Kort tid efter blev der affyret omkring 30 skud inde i parlamentet, før den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet.

Ifølge det canadiske medie CBC News har flere myndighedskilder bekræftet, at gerningsmanden er Michael Zehaf-Bibeau. Han er canadisk statsborger og konverterede angiveligt til islam for nogle år siden. Han har siddet i fængsel i 2012 for trusler, og retsdokumenter viser, at han angiveligt havde adresse i Montreal.

Oplysningerne er ikke blevet bekræftet af politiet.

Skyderierne skete kun to dage efter, at to soldater blev kørt ned, og en af dem blev dræbt, på en parkeringsplads i Quebec-provinsen. En 25-årig mand, der angiveligt er en radikaliseret islamisk konvertit, blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.

I en tale til nationen understregede Canadas premierminister, Stephen Harper, at kampen og det internationale samarbejde mod trusler fortsat vil have høj prioritet trods "voldelige" og "brutale" angreb.

- For anden gang på en uge er der sket brutale angreb i Canada, men vi vil ikke lade os intimidere. Canada vil aldrig kunne intimideres. Gerningsmændene bag disse angreb har intet sikkert helle, sagde Stephen Harper onsdag aften lokal tid.

- I virkeligheden vil disse angreb få os til at styrke og fordoble vores indsats for at bekæmpe terrororganisationer, som tyranniserer mennesker i andre lande i håb om at bringe deres barbari til vores kyster, fortsatte han.

Politiet undersøger nu, om der tale om en enkelt gerningsmand, eller om flere har været involveret i angrebet.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip