Canadisk politi: Skudangreb kom som en overraskelse

Selvom Canada netop har hævet sit terrorberedskab fra "lavt" til "middel" på grund af en stigning i aktiviteten blandt radikale grupper som eksempelvis Islamisk Stat, så kom en række skudangreb blandt andet i det canadiske parlament onsdag som en overraskelse for politiet.

Det siger Gilles Michaud fra det canadiske politi ved et pressemøde onsdag aften dansk tid efter skudepisoderne i hovedstaden, Ottawa.

En soldat er blevet dræbt, efter at en angiveligt langhåret mand skød ham ved et krigsmonument tæt på parlamentet i hovedstaden. Kort tid efter blev der affyret omkring 30 skud inde i parlamentet, før den formodede gerningsmand blev skudt og dræbt af politiet.

Indtil nu har historien været, at det var den samme mand, der angreb ved monumentet og i parlamentet, men politiet siger til pressemødet, at det ikke kan bekræftes.

Politiet leder stadig efter flere gerningsmænd og siger, at man er i gang med en operation, som skal sikre parlamentet efter skudepisoden. I parlamentet er en sikkerhedsvagt blevet såret af skud.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, siger onsdag, at det stadig ikke vides, hvad motivet for skyderierne er, og om gerningsmanden er del af et større netværk. Derudover understreger han, at angrebene forstærker behovet for årvågenhed.

Ottawa Sygehus siger i en meddelelse, at det har modtaget fire patienter efter skyderierne, tre af dem er i stabil tilstand. De ankom mellem klokken 10.20 om formiddagen lokal tid og klokken 12.43, stod der i meddelelsen.

Til pressemødet beder politiet om borgeres hjælp til at holde øjne og ører åbne og fortælle, hvis de ser noget mistænkeligt.

Skyderierne sker kun to dage efter, at to soldater blev kørt ned, og en af dem blev dræbt, på en parkeringsplads i Quebec-provinsen af en 25-årig mand, der angiveligt er en radikaliseret islamisk konvertit.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip