Canadisk soldat er omkommet efter skud foran parlament

En soldat, som tidligere onsdag eftermiddag dansk tid blev såret, da han blev skudt af en mand ved et krigsmonument i Ottawa i Canada, er nu død af sine kvæstelser.

Det bekræfter det canadiske politi på en pressekonference.

Derudover er en vagt ved parlamentet i Ottawa såret af skud, skriver kabinetsminister Jason Kenney, en af premierminister Stephen Harpers topministre, på det sociale medie Twitter.

- Jeg kondolerer til familien til den soldat, som er blevet dræbt, og mine bønner går ud til den parlamentsvagt, som er blevet såret. Canada vil ikke blive terroriseret eller intimideret, skriver han.

Militæret har onsdag lukket sine baser for offentligheden landet over, efter beskydningen af soldaten.

Ottawa Sygehus meddeler, at det har modtaget tre patienter efter i alt tre skudepisoder, der har fundet sted i det canadiske parlament, ved krigsmonumentet og også ved et indkøbscenter i hovedstaden. To af patienterne er i stabil tilstand, lyder det.

Den formodede gerningsmand skød onsdag først soldaten ved det nationale krigsmonument tæt på det canadiske parlament, hvorefter han løb hen imod parlamentet og ind i hovedbygningen, hvor han affyrede omkring 30 skud.

Den mistænkte er blevet skudt og dræbt inde i parlamentet, bekræfter politiet onsdag aften dansk tid. Politiet leder nu efter flere medsammensvorne.

Også ved et indkøbscenter i hovedstaden har der været affyret skud.

Skudepisoderne sker to dage efter, at en formodet militant islamist kørte to canadiske soldater ned på en parkeringsplads i Quebec-provinsen. Den ene soldat mistede livet.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip