Canadisk superserver sender fransk entertainer ud

Den canadiske tennisspiller Milos Raonic er klar til et opgør mod Andy Murray i semifinalen i grand slam-turneringen Australian Open.

Raonic, der er seedet som nummer 13, vandt onsdag eftermiddag dansk tid overbevisende 6-3, 3-6, 6-3, 6-4 over franskmanden Gaël Monfils, der er 23.-seedet.

Dermed fortsatte Raonic sin stigende formkurve, efter at den canadiske superserver også slog 2014-mesteren Stanislas Wawrinka ud i kampen forinden.

Især i de to sidste sæt blev Monfils, som er kendt for at være en entertainer på tennisbanen, alt for passiv, og det udnyttede Raonic med aggressivt spil og masser af tempo og fart i slagene.

Efter kampen blev Raonic interviewet på banen af den tidligere amerikanske topspiller Jim Courier, og canadieren var lettet over sejren i fire sæt.

- Jeg synes, jeg spillede noget fantastisk tennis. Det en utrolig følelse. Tennis vokser hurtigt i Canada, og det var dejligt at spille foran dette publikum.

- Jeg kunne høre de canadiske fans synge nationalsangen, som faktisk var lidt distraherende for mig til tider, lyder det fra Raonic.

Nu venter den andenseedede skotte Andy Murray i semifinalen, og Raonic tror på sejr.

- Det er en stor udfordring, der står foran mig. Jeg tror på mig selv. Forhåbentlig kan jeg vise det mod Murray, siger Raonic.

I den anden semifinale mødes den serbiske verdensetter Novak Djokovic og schweizeren Roger Federer, der er nummer tre i verden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip