Cancellara efter styrt: Jeg følte smerter overalt

Den schweiziske klassikerspecialist Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) misser forårets store klassikere Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Det står klart, efter han fredag var involveret i et massestyrt i endagsløbet E3 Harelbeke i Belgien, som kostede ham brud på to ryghvirvler.

- Det hele skete så hurtigt. Nogen bremsede, og der var ikke andre steder at køre hen end lige ind i det. Jeg fløj over nogle ryttere og landede i en bunke af cykler. Der var ryttere overalt. Jeg følte smerter overalt, siger Cancellara i en pressemeddelelse udsendt af holdet.

Schweizeren forsøgte at gennemføre løbet, men måtte opgive.

- Det var en slags refleks, at jeg steg op på cyklen igen, men smerten var for stor i lænden, venstre håndled og mine ribben. Jeg mærkede med det samme, det var alvorligt, men jeg ville fortsætte.

- Men jeg var nødt til at stoppe. Smerterne var for store. Vi tog til hospitalet til skanninger, som bekræftede smerterne.

Det er uvist, hvornår Cancellara kan være tilbage på cyklen, men han er definitivt ude af stand til at køre de kommende brostensklassikere.

- Der er intet at gøre ved den skade - ingen operation - det er blot at bide smerterne i sig, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip