Cancellara frygter kaos med Tour-kaptajnerne på brosten

Skrevet af admin

|

03/07/2014

Dagens topnyheder

Da årets Tour de France indledes uden prolog, som tidligere har sikret Fabian Cancellara triumf og gul trøje, har den tempostærke schweizer flyttet sit fokus til løbets 5. etape.

Med ni brostensstykker bliver etapen fra Ypres til Arenberg en miniversion af Paris-Roubaix og således perfekt for Trek-rytteren, der hører blandt feltets bedste på det stenede underlag.

- Vi kommer til at køre fuld gas, og det bliver ét stort kaos på de første brostensstykker. Sådan er det egentlig også i Paris-Roubaix. Forskellen er, at de store Tour-hold skal bringe deres kaptajner frem forrest.

- Det er altid et specielt scenario med brosten i et løb som Tour de France, og det er en god chance for mig. Den vil jeg gå efter, siger schweizeren.

5. etape er blot 155 kilometer lang, og det får temmelig sikkert betydning for forløbet, vurderer Trek-rytteren, som venter høj fart fra start til mål og mange friske ryttere modsat i et langt løb som Paris-Roubaix over 250 kilometer.

Alligevel håber schweizeren, at han kan udnytte sin force på brosten.

- Det er indlysende, at jeg har en fordel på denne etape, ligesom bjergrytterne har fordel af bjergene og sprinterne i spurterne.

Brostensstykker har tidligere kostet dyrt for Tour-kaptajner. I 2010 styrtede Cancellaras holdkammerat Fränk Schleck, da de begge kørte for det danske hold Team CSC.

Selvom Trek stiller med en trup uden de store favoritter, var der alligevel en positiv nyhed på torsdagens pressekonference, da holdet kunne præsentere et nyt samarbejde med elektronikgiganten Samsung.

Samsung forklarer investeringen med, at man via den unikke adgang til professionelle cykelryttere vil udvikle på de mobile enheder, som firmaet i forvejen producerer.

Det er uklart, hvad samarbejdet betyder rent økonomisk ud over leverancer af elektronisk udstyr, og nyheden var derfor i højere grad, at et så stort selskab investerer i cykelsporten for første gang.

- Alt er i spil for os nu, indtil videre er vi engageret frem 2015, siger en talsmand fra det sydkoreanske selskab om muligheden for at investere yderligere i cykelsporten.

/ritzau/