Cannes-cirkus i gang: Få danske stjerner med

Skrevet af admin

13/05/2015

Dagens topnyheder

Der vil blive hilst med bonjour, hello, buongiorno og konnichiwa, men bemærkelsesværdigt få gange med goddag, når den franske filmfestival i Cannes de næste 12 dage løber af stablen.

For mens der sidste år var rekordmange danske filmmagere og skuespillere, der var inviteret som en del af det gode selskab ved festivalen i den sydfranske by, så glimrer danskerne i år ved deres fravær.

I hovedkonkurrencen, hvor den prestigefyldte Guldpalme bliver uddelt, er der ingen danske film udtaget, og derfor er danskernes eneste mulighed for lidt stjernestøv den norsk/danske instruktør Joachim Trier, der er udtaget med sin film "Louder Than Bombs".

Filmen er dansk koproduceret af Mikkel Jersin og Bo Ehrhardt fra Nimbus Film, og så er den i øvrigt klippet i København af Joachim Trier og den danske klipper, Olivier Bugge Coutté.

På rollelisten til filmen er store navne som Jesse Eisenberg og Gabriel Byrne, og historien handler om en enkemand, der må fortælle sin yngste søn, at hans mor ikke, som han tror, blev dræbt i en bilulykke. Filmen er optaget i New York.

Dansk stjernestøv finder man dog også i Cinéfondation Selection, som udvælger de allerbedste kortfilm fra filmskoler over hele verden. Her er københavnske Sofie Nørgaard Kampmark med sin afgangsfilm "Tsunami" nemlig udtaget.

"Tsunami" er én af atten film, 14 fiktion- og fire animationsfilm, som i år er sluppet igennem nåleøjet blandt 1600 kandidater.

I sideprogrammet Un Certain Regard er der også en smule dansk at finde. Her er islandske Grímúr Hákonarsons film "The Rams" nemlig udtaget.

Filmen, der handler om to brødre, der ikke har talt sammen i 40 år, men som må kæmpe sammen for at redde deres får, er koproduceret af danske Ditte Milsted og Jacob Jarek fra Profile Pictures.

Selvom det bliver småt med danske kendisser på den røde løber i år, så vil der traditionen tro være masser af store stjerner i Cannes.

Blandt de film, som juryen stifter bekendtskab med i år er den amerikanske "The Sea of Trees" med Matthew McConaughey og Naomi Watts i hovedrollerne.

Festivalen finder sted fra den 13. til 24. maj.

/ritzau/