Capello: Mållinjeteknologi kommer fire år for sent

Den russiske landstræner Fabio Capello var blandt dem, der i forbindelse med VM for fire år siden i Sydafrika talte varmt for, at man indførte ny teknologi, der kan afgøre, om en bold er inde over målstregen eller ej.

Dengang stod han i spidsen for England, som tabte ottendedelsfinalen til Tyskland, efter at Frank Lampard fik underkendt et mål, som ifølge den langsomme tv-gengivelse klart var inde over stregen.

Nu er teknologien der så, og søndag kom den for alvor til sin ret, da elektronikken tildelte Frankrig det andet mål i 3-0-sejren over Honduras.

Alligevel har Capello svært ved at glemme spøgelsesmålet fra Sydafrika.

- Som vi så, har eksperterne vist, hvor stor en forskel det kan gøre. Men vi betalte prisen for den teknologi, som nu er taget i brug, lyder det fra italieneren ifølge Reuters.

Hvis han selv skal have glæde af mållinjeovervågningen ved dette VM, kræver det at russerne får sendt bolden af sted i retning af modstandernes mål.

Og inden den første gruppekamp mod Sydkorea er Capello forsigtig optimist:

- Jeg er overbevist om, at vi har gjort alt for at møde op til åbningskampen i topform, siger han.

Russerne har et godt kendskab til Sydkorea, som blev slået 2-1 i en testkamp i november. Det kniber dog med at huske navnene på sydkoreanerne.

- Men det er ikke vigtigt at kende deres navne. Det er deres individuelle karakteristik, der er vigtigst, når vi skal forberede os til kampen, siger Fabio Capello.

Opgøret mellem Rusland og Sydkorea sættes i gang ved midnatstid natten til onsdag.

/ritzau/

 

Dagens Gossip