Capello til russiske spillere: Forlad Rusland

Den russiske fodboldlandstræner, italieneren Fabio Capello, opfordrer sine spillere til at forlade den russiske liga.

Samtlige 23 spillere i Ruslands VM-trup optræder i hjemlandet, og det hæmmer landsholdets udvikling, vurderer Capello.

- Jeg tror, det hjælper alle at spille i udlandet og blive mere moden og forbedre sig, siger den tidligere engelske landstræner.

- Rusland havde inden i år ikke deltaget ved et VM i 12 år, og det må vi huske. Hvis du altid spiller i den samme liga, er det meget svært at forbedre sig, lyder det fra Capello.

For Capello er det store mål med det russiske landshold VM-slutrunden om fire år i Rusland. Det er i sommeren 2018, at holdet skal toppe.

- Jeg synes, at det faktum, at vi er med ved VM i Brasilien, er en meget positiv ting. At vi efter 12 års fravær er med ved VM igen, er et positivt skridt frem. Vi kan ikke gøre noget over natten. Det kræver meget planlægning.

- Det var et vigtigt skridt at komme med til VM i år for at forstå niveauet af russisk fodbold, og vi kan nu se, hvad vi skal forbedre frem til 2018, siger Capello.

Rusland skal torsdag aften vinde over Algeriet i gruppe H for at have en chance for at avancere til 1/8-finalen. Russerne har blot ét point efter kampene mod Sydkorea og Belgien.

Kampen begynder klokken 22 dansk tid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip