Carl Holst: Jeg er uenig med Statsforvaltningen

På trods af, at Statsforvaltningen siger det modsatte, understreger tidligere forsvarsminister Carl Holst (V), at han ikke mener, han har handlet forkert i sagen om Christian Ingemann Nielsen.

- Jeg er ikke enig i Statsforvaltningens vurdering af sagen, men jeg tager det til efterretning, at det er sådan, de ser på det.

- Det har ikke været min hensigt at bryde nogle regler, tilføjer han.

Statsforvaltningen vurderer, at den ansatte i Region Syddanmark, Christian Ingemann Nielsen, i et "større omfang" har hjulpet Carl Holst med hans kampagne for at blive valgt til Folketinget ved valget i juni.

Ifølge Statsforvaltningen hjalp Christian Ingemann Nielsen med at besvare borgerhenvendelser angående Holsts folketingskandidatur. Derudover hjalp Ingemann Nielsen med input til blandt andet debatter, pressemeddelelser og læserbreve

- For mig er det altafgørende, at Christian Ingemann Nielsen helt i overensstemmelse med vores fælles forståelse har passet sit arbejde i sin stilling i Region Syddanmark, lyder det fra Carl Holst, der nu er kirkeordfører for Venstre.

Redegørelsen nævner et eksempel, hvor Christian Ingemann Nielsen udarbejdede talepunkter og argumenter, som Holst kunne bruge i en paneldebat i P4 Syd med Marlene Borst Hansen (R) og Karina Lorentzen (SF).

Det er ikke lovligt, fordi den ansatte ikke er betalt af Venstre, men af skatteborgernes penge.

Carl Holst havde en besværlig tid som forsvarsminister. Tre måneder med næsten konstante personsager prægede hans ministerperiode.

Christian Ingemann Nielsen var Carl Holsts særlige rådgiver som forsvarsminister.

/ritzau/

 

Dagens Gossip