Carlsberg fyrer 75 ansatte i Danmark

Som led i Carlsbergs nye strategiplan, der blev annonceret i forbindelse med regnskabet for 2014 i februar, meddeler den danske bryggerikoncern, at bryggerigiganten skærer 180 stillinger.

I Danmark vil cirka 75 job blive nedlagt, oplyser pressechef Jens Bekke i en mail ifølge Ritzau Finans.

Carlsberg "venter hovedkontors- og regionale funktioner på tværs af koncernens tre regioner reduceret med cirka 20 procent ud af i alt 900 medarbejdere".

Carlsberg meddelte i forbindelse med regnskabet for første kvartal, at bryggerikoncernen siden nytår har arbejdet på en plan, der skal lette omkostninger og effektivisere.

Derfor er det helt naturligt, at Carlsberg nu melder fyringer ud, vurderer Sydbanks analytiker Morten Imsgard over for Ritzau Finans.

- Jeg ser onsdagens meddelelse som en helt naturlig følge af de tiltag, som Carlsberg gennem længere tid har gennemført i form af standardiseringsprogrammer af produktion, indkøb og andet, siger han.

Morten Imsgard peger også på, at Carlsberg langt hen ad vejen er opstået gennem opkøb af andre bryggerier, og derfor kan der blandt andet være nogle dobbeltfunktioner, man ikke tidligere har fået ryddet ud i.

Stillingsnedlæggelserne får ikke betydning for Carlsbergs finansielle forventninger til 2015.

- Som tidligere oplyst, fremhæves det, at det ikke vil påvirke vores finansielle mål for 2015, men først vil kunne ses i målene for 2016, skriver Carlsberg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip