Carlsberg overtager olympisk øl i Grækenland

Carlsberg bliver det andetstørste bryggeri i Grækenland ved at lade sit græske bryggeri Mythos Brewerys fusionere med Olympic Brewery, der er landets tredjestørste bryggeri.

Det oplyser Carlsberg i en selskabsmeddelelse til fondsbørsen.

- Fusionen med Olympic Brewery og skabelsen af en stærk nr. 2 på det græske marked er en stor ændring for vores lokale forretning, og vi er meget begejstrede over de muligheder, der er for den fusionerede virksomhed, siger Carlsbergs koncernchef, Jørgen Buhl Rasmussen, i en skriftlig kommentar.

Carlsberg kommer til at eje 51 procent af den kombinerede virksomhed, mens Olympic Brewerys nuværende aktionærer kommer til at eje 49 procent. Det nye selskab får navnet New Olympic Brewery, og det vil sidde på omkring 29 procent af det græske ølmarked.

Lars Lehmann fra Carlsberg-gruppen bliver bestyrelsesformand i New Olympic Brewery, mens den administrerende direktør i selskabet bliver Alexandros Karafillides, der ligeledes kommer fra Carlsberg-gruppen.

Carlsberg overtog Mythos Brewery, da man opkøbte bryggeriet Scottish & Newcastle sammen med Heineken i 2008.

Fusionen vil først træde i kraft, når den er blevet godkendt af den græske konkurrencestyrelse.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip