Carmen Koppel vil skabe et øjebliks ro ved Krudttønden

Mandag aften vil sangen "Bridge over troubled water" lyde fra en mindre scene tæt på kulturcaféen Krudttønden, hvor en mand blev dræbt og tre betjente såret under et terrorangreb lørdag eftermiddag.

Det er soul- og gospelsangerinden Marie Carmen Koppel, som vil synge sangen til en mindehøjtidelighed arrangeret af Københavns Borgerrepræsentation til ære for ofrene for terrorangrebene i København og deres efterladte.

- Nummeret passer rigtig godt på mange måder. Det er fuldt af håb og kærlighed og handler om, hvordan man hjælper hinanden gennem svære tider, siger sangerinden.

Sangen er skrevet af Paul Simon og indspillet af duoen Simon and Garfunkel i januar 1970.

Marie Carmen Koppel siger, at hun vil bruge hele sin sjæl og stemmestyrke til at skabe et øjebliks ro til eftertanke med sin musik.

- Der er mange holdninger og meninger, der flyver rundt, og mange er rigtig bange. Musik kan få det hele til lige at stoppe op et øjeblik, siger hun.

Mindehøjtideligheden er blevet flyttet til Gunnar Nu Hansens Plads på Østerbro tæt ved Krudttønden.

Da der ifølge Facebook kommer knapt 18.000 mennesker, er der ikke plads lige ude foran caféen, har arrangørerne oplyst.

Ud over Carmen Koppel er også sangerinden Pernille Rosendahl Larsen blevet bedt om at synge. Hun er bedst kendt som tidligere forsanger i Swan Lee. Også den tyrkiske musiker Fuat Talaj vil spille fra en scene på pladsen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil holde tale ved arrangementet, som begynder klokken 20. Også Politiforbundets leder Claus Oxfeldt er blevet spurgt, om han vil tale til de mange fremmødte mennesker.

Blandt tilhørerne vil blandt andre være kronprins Frederik, den svenske statsminister Stefan Löfven, den norske udenrigsminister Børge Brende og Frankrigs ambassadør Francois Zimeray.

På Rådhuspladsen i Aarhus, ved Esbjerg Rådhus, på torvet i Svendborg og foran den danske ambassade i Tysklands hovedstad, Berlin, vil folk også samle sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip