Carolina Panthers flår Arizona og er klar til Super Bowl

25/01/2016

Carolina Panthers er klar til sin anden Super Bowl i amerikansk fodbold efter en overlegen sejr i NFC-finalen mod Arizona Cardinals natten til mandag dansk tid.

Modstanderen i Super Bowl 7. februar bliver Denver Broncos, som i søndagens første kamp besejrede New England Patriots.

Carolina vandt 49-15 og allerede efter første quarter var spændingen stort set taget ud af opgøret, da hjemmeholdet scorede 17 point, uden at modstanderen kunne svare igen.

Graham Gano sparkede de første tre point på tavlen fra 45 yards 11 minutter inde i kampen, og en håndfuld minutter senere løb Tedd Ginn den ovale bold over stregen til kampens første touchdown og en solid føring på 10-0.

Med 49 sekunder tilbage af første quarter scorede Carolina Panthers endnu et touchdown, og det eneste, de gæstende tilskuere efterhånden kunne glæde sig over, var de smukke sneklædte omgivelser efter denne weekends monsterstorm i USA.

Sidste år baldrede de to hold også sammen i NFL-slutspillet, og dengang blev Arizona også lammetævet.

Denne gang gik det endnu værre - selv om Arizonas David Johnson med et touchdown reducerede Carolinas føring.

Carolinas quarterback Cam Newton svarede hurtigt igen i den anden ende af banen, og bragte Carolina Panthers foran 24-7, som også var stillingen, da spillerne gik til pause.

I sidste halvdel af opgøret udbyggede Carolina støt føringen, og er dermed klar til den 50. udgave af Super Bowl, der i år er henlagt til Santa Clara i Californien.

Carolina Panther var senest i finalen i sæsonen 2003/2004, men tabte til New England Patriots.