Carsten Hemmingsen får karantæne for spil på egne kampe

Matchfixingnævnet i Danmarks Idrætsforbund (DIF) har idømt den tidligere fodboldtræner Carsten Hemmingsen en karantæne i et halvt år og en bøde på 25.000 kroner for spil på nederlag til eget hold.

Overtrædelsen af DIF's matchfixingregulativ fandt sted, da Carsten Hemmingsen var cheftræner for Middelfart.

Han har to gange spillet på nederlag til sit eget hold og yderligere 16 gange på kampe i egen turnering.

Kendelsen lyder på seks måneders udelukkelse fra enhver aktivitet under Dansk Boldspil-Union (DBU), og dermed er det tvivlsomt, om den tidligere OB- og FCK-spiller kan fortsætte i sit nuværende job som sportschef i Marienlyst.

- Der er tale om en skærpet sanktion, som afspejler alvoren i sagen. Der foreligger to tilfælde af spil på nederlag til eget hold og 16 tilfælde af spil på kampe i egen turnering.

- Overtrædelserne er systematiske og vedvarende, og samlet set er der spillet for et ikke ubetydeligt beløb.

- Det er en skærpende omstændighed, at Carsten Hemmingsen som træner står i en særlig position og med et særligt ansvar, siger formand for DIF's matchfixingnævn, Torben Jessen, i en pressemeddelelse.

Hos DIF deler man matchfixingnævnets opfattelse af sagen som alvorlig.

- Vi kan på ingen måde tolerere spil mod eget hold. Det strider imod konkurrenceelementet, der er helt centralt for idrættens troværdighed.

- Som træner har man et særligt ansvar som foregangseksempel for holdet. Det gør denne sag ekstra alvorlig, siger DIF's administrerende direktør, Morten Mølholm.

Sagen blev rejst efter henvendelse til hotlinen mod matchfixing, der er led i en national kampagne.

- Vi er rigtig glade for, at "Stop Matchfixing"-kampagnen har en direkte effekt hos udøvere og befolkning.

- Kampagnen har effektivt gjort opmærksom på reglerne og på indberetningsmulighederne. Det har ført til, at denne sag er blevet taget op, siger Mølholm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip