Castro raser mod Stoltenberg: Hvilket had i hans ansigt

Cubas tidligere præsident Fidel Castro langer onsdag kraftigt ud efter Nato, som han beskylder for at føre en "udryddelseskrig" mod Rusland.

I en artikel, som er blevet bragt i flere statslige medier i Cuba, retter den 88-årige Castro især sin anklagende finger mod Natos nye generalsekretær, Jens Stoltenberg, som han beskylder for at hade Rusland og landets allierede, hvoriblandt Cuba befinder sig.

- I går lyttede jeg til udtalelser fra den nye generalsekretær. Hvilket had der var i hans ansigt. Hvilken utrolig modvilje han retter mod Rusland, skriver Fidel Castro i blandt andet avisen Granma, der er det kommunistiske partis talerør i Cuba.

Norske Jens Stoltenberg har kun siddet i den varme Nato-stol i godt en uge, efter at han overtog pladsen fra Anders Fogh Rasmussen. I sin første officielle tale sagde han, at Rusland skal ændre kurs over for Ukraine, men at Nato ønsker et konstruktivt partnerskab med russerne.

Men den retorik køber Fidel Castro ikke. Under overskriften "En usikker fremtid" kalder han Nato for "mere ekstremistisk end selv fanatikere fra Islamisk Stat."

- Hvem kan være mere ekstrem end fanatikerne i Islamisk Stat? Hvilken slags religion praktiserer du? Efter alt dette, vil du være i stand til at nyde det evige liv i Guds hænder, lyder det en smule kryptisk fra Fidel Castro.

Jens Stoltenberg er ellers blevet beskrevet af mange internationale medier som en dialogsøgende politiker, der på mange områder er mere blød end Anders Fogh Rasmussen.

Selv Ruslands præsident, Vladimir Putin, har udtalt, at han har et særdeles godt forhold til den nu tidligere norske statsminister.

Fidel Castro trak sig som præsident i Cuba tilbage i 2008 på grund af dårligt helbred. Siden har hans lillebror, Raul Castro, stået i spidsen for den caribiske østat.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip