Catalonien ændrer valglov i jagt på selvstændighed

Det regionale parlament i Catalonien vedtager en ny valglov, som vil bemyndige dem til at holde en ikke-bindende folkeafstemning om uafhængighed.

Ændringen af valgloven sker samtidig med, at et flertal af Skotlands befolkning har stemt nej til at løsrive sig fra Storbritannien.

Loven blev vedtaget med stemmerne 106 for og 28 i mod.

Lederen i Catalonien, Artur Mas, sagde tidligere fredag, at en catalansk folkeafstemning om at løsrive sig fra Spanien fortsat er på sporet og er "styrket" af folkeafstemningen i Skotland.

Der er dog en markant forskel på Skotland og Catalonien, for den britiske regering og Skotlands lokalregering blev i fællesskab enige om betingelserne for torsdagens folkeafstemning.

I Spanien modsætter regeringen i Madrid sig kategorisk en afstemning og kalder den forfatningsstridig.

Den spanske premierminister Mariano Rajoy har fastslået, at det kun er den spanske centralregering, der har beføjelser til at afgøre om, hvorvidt Catalonien skal holde en folkeafstemning om selvstændighed eller ej.

Catalonien er den rigeste region i Spanien med Barcelona som sit kraftcenter. Der er omkring 7,5 millioner indbyggere i Catalonien.

Den ikke-bindende folkeafstemning om uafhængighed ventes at blive afviklet den 9. november.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip