CAU: Kabinepersonale fortsætter strejken

SAS' strejkende kabinepersonale ønsker ikke at genoptage arbejdet, som de ellers har fået besked på.

Det fortæller Jean Pierre Schomburg, næstformand i fagforeningen kabinepersonalet, CAU.

- Jeg er kommet inde fra Dansk Arbejdsgiverforening, hvor jeg sad sammen med repræsentanter fra SAS, og der blev jeg pålagt at gå ud og bede mine medlemmer om at genoptage arbejdet klokken 16.45.

- Det har jeg gjort. Det er de spilleregler, der er. Jeg sagde til dem i klar tekst, at de skulle genoptage arbejdet, siger han til Ritzau.

Striden drejer sig om, at 147 ansatte skal flyttes over i SAS' nye datterselskab Cimber. Parterne kan ikke blive enige om en overenskomst for medarbejderne.

- Deres (kabinepersonalets, red.) besked til mig var, at de ikke genoptager arbejdet, før de har en underskrevet overenskomst i Cimber, og at de ikke vil finde sig i Cimber-fidusen, siger Jean Pierre Schomburg.

Ifølge næstformanden vil SAS' kabinepersonale ikke acceptere, at de skal blive "virksomhedsoverdraget natten over i denne Cimber-fidus."

- De vil have trygheden i en kollektiv overenskomst, så de også i fremtiden kender deres rettigheder, forklarer han.

Jean Pierre Schomburg nævner også, at det er ham uforståeligt, at SAS ikke har kontaktet ham langt tidligere for at finde en løsning på konflikten.

- Jeg har stået til rådighed i hele processen, men jeg har intet hørt fra SAS' ledelse. Det undrer mig, at de ikke har en interesse i at få flyene i luften og at få passagerne ud at flyve, siger næstformanden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip