Cavendish vinder let i Italien

Mark Cavendish var flere cykellængder foran konkurrenterne i afgørelsen på sjette etape af Tirreno-Adriatico.

Efter de 189 kilometer fra Bucchianico til Porto Sant'Elpidio, kørte britens Quickstep-hold spurten så fornemt, at den holdkammerat, som skulle aflevere ham til spurten, Alessandro Petacchi kunne holde op med at træde og alligevel blive nummer to på etapen.

Cavendish havde adskillige holdkammerater til at hjælpe sig i afslutningen, mens hans værste konkurrenter var elimineret af forskellige årsager.

André Greipel (Lotto) mistede sine holdkammerater i et styrt halvanden kilometer før mål, og måtte selv køre de forreste ind. Derfor havde han ikke kræfter til at spurte. Endnu værre gik for Marcel Kittel (Giant), som måtte slippe frontgruppen undervejs.

Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) fører fortsat løbet med to minutter og otte sekunder til sidste års nummer to i Tour de France, Nairo Quintana (Movistar), og yderligere syv sekunder til hans egen Tinkoff-kollega Roman Kreuziger.

Derfor tegner det italienske etapeløb til en stor triumf for den tidligere Tour de France-vinder og hans danske chef Bjarne Riis. Det vil være Contadors største triumf siden han vandt Vuelta a Espana i september 2012.

Løbet slutter tirsdag med en enkeltstart over 9,1 kilometer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip