Cecilie Beck: Man må ikke blive fantastisk omkring sundhed

Hun er vært på TV2 Nyhederne, gift med krigskorrespondent Rasmus Tantholdt og mor til tre. Cecilie Beck har nok at se til. Alligevel får hun tid til både at træne og lave sund mad. Men hun understreger til MOVE, at det ikke må blive for fanatisk.

- Jeg tror på, at man skal lade være med at blive fanatisk omkring noget som helst, hvad enten det handler om religion, politik, motion eller mad. At tro, at man kan træne eller spise sig lykkelig, er en fælde. Det bliver bare et narkotikum, hvor det nye kick er at dyrke den rigtige motion eller finde de helt korrekte, lykkebringende fødevarer. Hvis dét skal være livets omdrejningspunkt, kan jeg godt undvære at blive 118, siger hun.

På femina.dk kan du læse, hvorfor korrespondenten Rasmus Tantholdt betegner sig selv som et ’forholdsvist usikkert menneske’ 

Men det er ikke ensbetydende med, at Cecilie Beck ikke træner, for træning giver hende energi og god samvittighed. Når hun skal koble af løber hun eller laver mad. Hun kan finde på at stå i køkkenet hele dagen, hvis hun har tid. Og lige i øjeblikket spiser hun:

- Kål i meget lange baner. Stuvet eller stegt med spidskommen og en lille sjat hvidvinseddike. Jeg spiser i det hele taget mange grøntsager, suppleret med æg, ost og rugbrød. Pasta og hvidt brød holder jeg mig fra, for jeg synes, jeg bliver både dvask og oppustet af det. Til gengæld elsker jeg marinerede sild i alle afskygninger. For eksempel på tykke, tykke skiver rugbrød med fedt og et bjerg af rå løg – og helst hver dag.

Det vigtigste for Cecilie Becks velvære er dog hverken den sunde mad, den marinerede sild eller træningen.

- Jeg kan ikke undvære min nattesøvn. På et tidspunkt lavede jeg et forsøg i Tv-programmet ’Praxis’, hvor jeg skulle skære to timer af min sædvanlige nattesøvn, og det var aldeles rædselsfuldt. Allerede efter få dage gik jeg rundt som en uagtsom zombie, og efter 10 dage gik jeg i gulvet med en tordnende influenza. Faktisk har lægerne fundet ud af, at søvn er en lige så vigtig del af vores sundhed som den mad, vi spiser, så nu overvejer de seriøst at gøre tilstrækkelig søvn til en del af de officielle sundhedsråd, siger nyhedsværten.

Læs på femina.dk, om krigskorrespondenten Rasmus Tantholdt bliver påvirket af de voldsomme begivenheder, han arbejder under 

Af redaktionen, FEMINA, Aller Media

 

Dagens Gossip