Cecilie Hother har kæmpet med tabubelagt sygdom i årevis

Vi kender hende som TV2-vejrpige, vært på TV2 Fri og vinder af Vild med dans, der gang på ruller over skærmen med smil og latter. Men den nu 37-årige Cecilie Hother har i alle årene båret på en tung hemmelighed, der flere gange har truet med at bremse hendes udfoldelser på tv.

Hun lider nemlig af den den hormonforstyrende sygdom PCO, der øger mængden af mandligt kønshormon. En af bivirkningerne for Cecilie Hother har været skægvækst. Det skriver Alt for damerne.

Læs også: Afsløring: Det her spiser tynde mennesker til morgenmad

- Når du lever af dit ansigt, bliver du pludselig ekstra skrøbelig og fokuseret, fordi du har et kamera i hovedet meget af tiden. Falder lyset nu, så det ses tydeligt? Hvad nu hvis jeg ikke fik fjernet alt i morges? Hvis, hvis, hvis! Og for mig var det den vildeste forbandelse, at der kom HD-TV til. I løbet af en arbejdsdag kunne jeg få sådan nogle tics, hvor jeg kørte hånden hen over overlæben og mærkede efter. Den der tvangstanke havde jeg kørende hele tiden – som hvis du har en kæmpe bums midt i panden, hvor man konstant tænker, er den nu dækket godt nok? Kigger folk på den?, fortæller Cecilie Hother, som først fik sin diagnosen, da hun var i 20’erne, til Alt for damerne.

Som 13-årig begyndte Cecilie at få tydelige mørke hår i ansigtet, som hun kæmpede med, men da hun kom i 20’erne, opgav hun at holde dem nede med voks og hårfjerningscremer. I stedet blev hun afhængig af en skraber, som hun altid havde i tasken.

- Som kvinde kan du sagtens bruge den på dine ben og i armhulerne, for det har samfundet sagt, er o.k., men når du skal sætte den op til dit ansigt, føles det så forkert. Jeg vendte ryggen til spejlet og stod i hjørnet på badeværelset. Jeg får næsten tårer i øjnene ved bare at sige det højt, men sådan gjorde jeg i mange år, siger Cecilie Hother, der har brugt 100.000 kroner på at holde skægvæksten nede.
 
Det var først for et par år siden, da tv-værten kom ind på en privatklinik, hvor sygeplejersken Rie Jensen, hjalp Cecilie ved hjælp af laserbehandling, at mange års mareridt sluttede. Behandlingen gjorde, at Cecilies uønskede hårvækst forsvandt i perioder, og i det hele taget blev væsentlig reduceret.

Læs også: Forskere afslører: Dette er den mest mættende morgenmad, du kan give dit barn

Grunden til Cecilie nu vælger at dele sin sygdom med resten af Danmark, skyldes at hun er ved at åbne en klinik med sin partner Rie Jensen, som skal hjælpe kvinder i samme situation som hende selv. 

- Kvinderne med PCO skal vide, at det ikke er så svært at gøre noget ved det, og jeg vil gerne inspirere dem til at være åbne omkring deres sygdom. Det har været et tabu for mig, og noget jeg var decideret pinlig og flov over, men den eneste måde, vi kan komme tabuet til livs på, er ved at tale om det, siger hun til Alt for damerne.

 

Dagens Gossip