Centralafrikansk premierminister træder tilbage

Premierminister Andre Nzapayeke træder sammen med sin regering tilbage i Den Centralafrikanske Republik (CAR), oplyser statsradioen.

Det er præsidenten, der har bedt om hans afgang. Ifølge nyhedsbureauet AP sker det på grund af mislykkede forhandlinger med oprørerne i landet.

- Statsoverhovedet har anmodet om og modtaget premierminister Andre Nzapayeke og dennes regerings aftrædelse, siger en talsmand for præsident Catherine Samba-Panza.

Overgangsregeringen blev indsat i januar og skulle sidde frem til det planlagte valg i 2015. Der er endnu ikke blevet valgt en ny premierminister.

Den lille fattige republik har kæmpet med vold og politisk ustabilitet, siden landet blev selvstændigt fra Frankrig i 1960.

Volden er eskaleret, siden de primært muslimske Seleka-oprørere i marts sidste år tog magten i et statskup, der fjernede daværende præsident Francois Bozize.

Det fik FN til at udsende fredsbevarende FN-tropper, der skulle hjælpe afrikanske og franske tropper i landet.

I februar vedtog EU at sende soldater til det uroplagede land, mens Frankrig valgte at opruste, således at der var 2000 franske soldater udstationeret.

I starten af året var næsten en million mennesker flygtet fra deres hjem, og FN har advaret om, at situationen kan udvikle sig til et folkedrab.

FN har 12.000 fredsbevarende soldater i Den Centralafrikanske Republik.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip