Cepos: Thorning lukker øjnene for reform-realiteter

Den liberale tænketank Cepos mener, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) sætter kikkerten for det blinde øje efter, at hun i interviews med både Ritzau og Jyllands-Posten søndag nedtoner behovet for gennemføre store reformer for at holde dansk økonomi på sporet i de kommende år.

For selvom Thorning understreger, at reformerne vil fortsætte med hende som statsminister, så er det i de kommende år "ikke sådan, at der ligger nogle kæmpe reformer foran os, som vi skal i gang med for at få økonomien til at hænge sammen", fastslår hun.

Og det skurrer i ørerne på cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen:

- Det forekommer, at Thorning lukker øjnene for realiteterne, når hun siger, der ikke er brug for store reformer, siger han.

- Dansk økonomi står til den sjette laveste vækst frem mod 2030 ud af 34 OECD-lande. Hertil kommer, at de offentlige underskud vokser ud over det tilladelige i budgetloven.

- De to ting tilsammen kommer til at kræve omfattende reformer, og det kommer højt på dagsordenen de næste fire år, siger Mads Lundby Hansen, der ellers roser Thorning for hidtil at have holdt et godt trav i reform-tempoet.

- Der har været et fornuftigt reform-tempo under Thorning. Men det seneste halve år har Thorning signaleret, at nu kommer der ikke så mange reformer, der skal øge arbejdsbuddet. Det er meget ærgerligt, siger Mads Lundby Hansen.

Han peger på, at der er "et potentiale" i reformer af pensionsalder, kontanthjælp, dagpenge, efterløn og skat.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip