Cepos til DF: Der er masser af penge til skattelettelser

Skrevet af admin

21/04/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti er ude i en helt unødvendig manøvre, når partiformand Kristian Thulesen Dahl nu udelukker skattelettelser i indeværende valgperiode med henvisning til stigende flygtningeudgifter.

Det mener den liberale tænketank Cepos, hvis cheføkonom, Mads Lundby Hansen, mener, at der er rigeligt penge til skattelettelser.

- Der er rig mulighed for at skrabe penge sammen til skattelettelser. Og de er nødvendige for at skabe vækst og beskæftigelse. Danmark har OECD's (Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling, red.) højeste skattetryk og det bør der ændres på, skriver han i en kommentar.

DF-formanden henviser til en ny prognose fra Finansministeriet, der har regnet sig frem til, at udgifterne til flygtninge vil blive 6,4 milliarder kroner højere end hidtil estimeret i 2020.

Men selv hvis de udgifter tages i betragtning, bør der være råd til at lette skatten, mener Mads Lundby Hansen.

- Råderummet frem til 2020 er ifølge Finansministeriet på ti milliarder kroner. Flere flygtninge koster 6,4 milliarder kroner. Og dermed er der cirka 3,5 milliarder kroner tilbage, lyder Mads Lundby Hansens regnestykke.

Han tilføjer, at reformer af for eksempel SU og erhvervsstøtte kunne give yderligere penge til skattelettelser. Det samme kan det, hvis det lykkes at få flere flygtninge i job, hvilket, regeringen håber, bliver resultatet af den nyligt indgåede trepartsaftale.

Og ser man endnu længere ud i fremtiden - frem mod 2025 - er der et råderum på 32 milliarder kroner ifølge Cepos.

- Så der er rig mulighed for en stor skattereform, mener Mads Lundby Hansen.

/ritzau/