Chanceløse Viborg får Champions League-klø i Norge

Hvis man skal slå det norske storhold Larvik, skal man være ved fuld styrke, og det var Viborgs håndboldkvinder langt fra, da holdet blev dukket med 18-31 i Champions League lørdag aften.

Med kun otte klarmeldte spillere var Viborg blottet for den internationale klasse, der skal til for at gøre sig gældende i det stærke selskab, og derfor var det en smal sag for nordmændene at køre en komfortabel sejr hjem.

Meget har været sagt og skrevet om Viborgs smalle trup i denne sæson, men fortællingen nåede et nyt højdepunkt - eller lavpunkt, om man vil - da målvogteren Rikke Poulsen måtte spille højre fløj i anden halvleg.

Den slags er der ikke meget Champions League-kvalitet over, og kampen blev da heller aldrig for alvor nogen kamp.

Larvik, med den danske landsholdsmålvogter Sandra Toft, var overlegen fra start, og det stod snart klart, at de danske mestre kunne have sparet sig turen mod nord.

Det stod 18-10 ved pausen, og trætheden var tydelig hos Viborg-spillerne i anden halvleg, hvor Larvik satte en markering på viborgensernes eneste trussel, playmakeren Isabelle Gulldén.

Til Rikke Poulsens ros skal det dog med, at hun klarede sig hæderligt på den helt uvante fløjplads, og målvogteren blev endda noteret for en fin scoring i slutfasen.

Men derudover havde træner Christian Dalmoses tropper ikke mere at komme med, og det hele endte med noget, der havde skær af en træningskamp.

Viborgenserne kan glæde sig over den flotte sejr over Metz i mandags, hvilket holder danskerne inden i kampen om den top-4-placering, der giver adgang til kvartfinalen.

Viborg møder i næste weekend Baia Mare fra Rumænien på hjemmebane i Viborg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip