Charlie Hebdo-tegnere begraves torsdag

Muslimer er de "største ofre" for fanatisme, siger Frankrigs præsident, François Hollande, torsdag, hvor fem af de 17 døde ved sidste uges terrorangreb i Paris bliver begravet.

Blandt de ofre, der begraves, er to af de mest kendte tegnere fra den satiriske ugeavis Charlie Hebdo: Den 80-årige Georges Wolinski og 57-årige Bernard "Tignous" Verlhac.

Tusinder var mødt op i øsende regnvejr til en sørgehøjtidelighed på rådhuset for Tignous, og der blev lagt blomster ved et enorm portræt af tegneren.

Hans kiste, der var draperet med karikaturtegninger, blev på kirkegården Pere Lachaise mødt med klapsalver fra den store menneskeskare på vej hen til graven.

11 tegnere og andre ansatte ved ugeavisen Charlie Hebdo og en politibetjent blev dræbt af to islamistiske brødre, der hævdede, at de på vegne af al-Qaeda hævnede karikaturtegninger af Muhammed.

En tredje islamistisk terrorist dræbte fire gidsler i et jødisk supermarked og en kvindelig betjent.

Fredag begraves tegnerne Philippe Honoré og Stéphane "Charb" Charbonnier, skriver Le Monde. Sidstnævnte var også redaktør for ugeavisen.

- Det er muslimer, der er de største ofre for fanatisme, fundamentalisme og intolerance, siger præsident Hollande i en tale på Arab World Institute i Paris.

Han erklærer over for forsamlingen, at hele Frankrig "er forenet, når det står over for terrorisme".

Hollande understreger, at muslimer i Frankrig har "de samme rettigheder og de samme pligter som alle andre borgere", og at de har krav på at blive beskyttet.

/ritzau/AFP

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip