Charlie Hebdo udkommer i næste uge trods angreb

Skrevet af admin

08/01/2015

Mest læste i dag

Selv om 10 ansatte på det franske satiremagasin Charlie Hebdo blev dræbt onsdag, udkommer ugebladet i næste uge.

Det bekræfter klummeskribent Patrick Pelloux til AFP.

Normalt har Charlie Hebdo et ugentlig oplag på 60.000, men i næste uge vil bladet efter planen udkomme i en million eksemplarer. Bladet bliver på otte sider i stedet for de sædvanlige 16 sider.

Samtidig vil Charlie Hebdo modtage et tilskud på 500.000 euro, som dels kommer fra en fransk fond for presse og pluralisme og dels fra en fond for digital innovation i pressen, som finansieres af Google, skriver netavisen Lesechos.fr.

Distributionsselskabet for avisen hjælper også ved ikke at kræve penge for at distribuere den kommende udgivelse. Aviskiosker har meldt, at de vil give Charlie Hebdo en fremtrædende placering, samt at de vil opfordre deres kunder til at købe den.

De overlevende og tidligere medarbejdere på magasinet vil mødes til redaktionsmøde med henblik på at udgive magasinet i næste uge efter onsdagens angreb.

Fire af Frankrigs mest kendte tegnere og seks andre ansatte på magasinet mistede livet under onsdagens angreb, hvilket har ført til tvivl om magasinets fremtid.

Bladet ventes at udkomme onsdag.

- Det er meget hårdt, vi lider alle af sorg og frygt, men vi vil gøre det alligevel, fordi stupiditet ikke må vinde, siger Patrick Pelloux.

Han tilføjer, at de ansatte mødes et sted uden for bladets kontor, fordi lokalerne ikke er tilgængelige efter angrebet.

Journalist Caroline Fourest siger til Jyllands-Posten, at ansatte er i gang med at ringe rundt for at samle et hold af tidligere ansatte.

- Vi fortsætter med at kæmpe med vores våben, som er blyanter, viskelæder og blokke. Hvis de kan stoppe bladet fra at udkomme, kan man lige så godt stoppe demokratiet.

- Det er det, de vil. De vil tvinge os til at blive lige så brutale og hadefulde som dem selv, ved at dræbe dem der er i stand til at få os til at smile og grine, siger hun.

Foruden de 10 ansatte mistede to betjente livet under angrebet i centrum af Paris.

Danske Bladtegnere er ved at samle tegninger fra kolleger, som tilbydes Charlie Hebdo, hvis magasinet vil bringe dem.

- Det er svært at se, hvad der sker på længere sigt. Men det er klart, at på kort sigt vil alle med hang til satire stimle sammen om Charlie Hebdo.

- Jeg ved, at alle gode kræfter i Frankrig, der nogensinde har bidraget til bladet, går sammen og bakker op om det næste nummer, siger Lars Refn, formand for Danske Bladtegnere, til fagbladet Journalisten.

/ritzau/